Världens godaste kaka!

Standard

Här är en kaka som jag har gjort många gånger och den blir alltid superpoppis. Den är mjuk överst och seg undertill, har en underbar smak och ser fin ut. Helt enkelt en tilltalande kaka! Den kommer från Gingerbread Bagels, som för övrigt är en fantastisk blogg med massvis med goda recept. En av mina favoriter.

Gooey Butter Cake

Ingredienser:
Första lagret
2 cups mjöl
1 1/2 cups socker
2 teskedar bakpulver
1 ägg
1/2 cup smält smör
2 matskedar mjölk/grädde

Andra lagret
200 g cream cheese
2 ägg
1 tesked vaniljextrakt
1/2 cup smält smör
1 paket florsocker

Gör såhär:
Sikta ihop mjöl, socker och bakpulver. Blanda ihop noggrant.Knäck i ägget och häll i smöret och mjölken. Rör ihop till en fast deg. Tryck ut degen i en inoljad form.

Mixa cream cheesen tills den är mjuk och slät. ha i äggen, vaniljextraktet och det smälta smöret och blanda. Ha sedan i florsockret, lite i taget, och blanda tills det är så gott som klumpfritt. Häll smeten ovanpå det första lagret och släta till det. Och så skjuts in i ugnen i 175 grader i 40 minuter. Den ska fortfarande vara lite rinnig när du tar ut den! Låt svalna helt innan du skär den, annars är det svårt att få till fina bitar.

Det är både gott och fint att sikta över ett tunt lager med florsocker. Den här kakan funkar alltidalltidalltid, så baka den NU!!

Annonser

About Hausfrau Lange

Det händer något speciellt med mig när jag bakar. Min inre hausfrau kommer ut. Hon har ett rutigt förkläde, en tjock blond knut i nacken och går upp klockan fem för att baka bröd. Min inre hausfrau tar över rätt ofta. Och jag gillar henne, så det är okej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s